Хатынь... Рана на сэрцы краiны

Будда Из Подворотни
Хатынь... Рана  на сэрцы краіны.
"...Каласы пад сярпом Тваiм..." (Ў.Караткевіч)
(беларускамоўны варыянт)

Ранкам іржавым над сусветам...
Іржаваю боллю, крывёю сваёй,
Цені былога на сумленне эпохі
Іржавай пячаткай...
 
Ідзі і глядзі!
 
Дзіцячага смеху тут болей нябудзе,
Не ўскрыпне калітка,
Толькі боль ад цішшы.
Кожны чацвёрты?
Не, кожны трэці!
Каласамі
На зямпю Тваю паляглі.
 
Ідзі і глядзі!
 
Душы іх звонам нам калакольным
Шапталі:
- Ідзі і глядзі...
 
Кроплі дажджу на аб'ектыве.
Кроплі дажджу, як слезы Твае.

P.S.Рускамоўны тэкст:

Утро ржавое встанет над миром...
Ржавое болью и кровью своей.
Тени былого на совесть эпохи
Ржавым клеймом...
Иди и смотри!

Звонкого смеха здесь не услышишь,
Не скрипнет калитка...
Лишь боль тишины.
Каждый четвертый?
Нет, каждый третий!
Колосьями сжатыми
Наземь  полегли.

Иди и смотри!

Души их звоном мне колокольным
Шептали:
- Иди и смотри!

Капли дождя на объективе...
Капли дождя, как слезы Твои