Чайка

Олешко
Смерть – поєднання неба й моря…
Життя, мов чайка, що летить
Туди, у крику повнім горя,
Лише душі прозріння мить.

Душа, мов схована перлина.
Десь там, під товщею води,
На океанськім дні, в глибинах
Лишились чайчині сліди…