Щось геометричне

Рман Сэнив
У кого  не було колись проблем?
Таких, чомусь геометричних,
Трикутних сильно, і незвичних
Для них іще не склали теорем.
Життя  підкинуло задачу
Над нею і сміюсь і плачу…
Та повелось непевне так з давен
Що приславутий той трикутник
Чомусь одвічний наш супутник.
Дамокловим висить мечем…

«Не перетнуться паралельні дві прямі…» -
З підручника нам каже аксіома
Мені й тобі давно вона відома…
Колись минуть, як сон, ці дні сумні.