З рки сьогодн нам дарують щастя

Татьяна Силаева
Зірки сьогодні нам дарують щастя
З засніжених за обрієм вершин.
Кобилка Греця вся гнідої масті
Тихенько тягне возик з полонин…

З-за скелі ясно місяць виглядає,
Смереки засвітились у снігу…
В колибі грибна юшка доспіває,
Та чай із трав, що пані до смаку.

А бануш і наливочка для пана
І солодощі для малих дітей.
Сім’я чекає, коли батько стане.
І сотні-тисячі таких сімей!

Смереки гілками укладено подвір’я
Та вишиванки ось останній штрих
Тихенько, як старе повір’я,
Гуцулки лине вільний спів…

На скелі, в лісі, крізь смереки-буки
Далеко десь мигтить вогонь,
Мульфар із міфів небу простягає руки
За скарб життя людських либонь…