Сама

Ирина Шабулдаева
Сама сказала “кропка!”
Сама дазволіла пайсці,
                не азіраючыся.
Сама трывала, калі сэрца
пад яго гарачымі крокамі
расплаўлялася, бы масла,
                на патэльні.
Сама залівала слязьмі
і тушыла вогнішча,
распаленае маланкай
                непаразумення.
Сама зрабіла першы крок
на шляху прымірэння,
                разумеючы,
Што акрамя кропкі,
ёсць яшчэ і шматкроп’е...