Важка курка

Наталья Романова Луганск
Таню курка засмутила:
- Подивіться: має крила
Та не хоче політати.
Буду я її картати:
- Ну, навіщо ти крилата?
Досить вже ледарювати!

Курка дивиться тужливо:
- Та хіба це так важливо?
Таню, Тань, не вередуй!
Краще смачно нагодуй.
І тоді я на світанку
Дам яєчок до сніданку.
Я в собі їх зберігаю.
Ось чому я не літаю.

Доля куряча тяжка -
Не літаю, бо важка.