Хортиця

Николай Филон
Сонце яблуком котиться,
Новий день настає.
Над  Дніпром ніжно Хортиця,
Мов русалка, встає.

йду на перше побачення,
Геть жену самоту.
Може, щастя освячено
Для мене саме тут.

Я іду, бігти хочеться
До цілющих дібров.
Моя милая Хортиця,
Ти – як перша любов!

Зачарований чарами,
П`ю очима красу.
Квіти квітнуть стожарами,
Я їх  в серці несу.

Ти  летиш, наче горлиця,
Крізь роки і віки.
Ой, скажи мені, Хортиця,
Де ж твої козаки?..

Сонце яблуком котиться,
Вечір вже настає.
До побачення, Хортиця!
Ти – моя Богородиця
І кохання моє!