Осень, Прозрачное Утро. A field daisy

Эдуард Лейтман
http://www.youtube.com/watch?v=f74pcqFHuDg
http://www.youtube.com/watch?v=aP5JzQCz9VE

Autumn brings cold in the morning.
Sky is a little bit hazy.
On a horizon it’s drawing
Contour lines of a field daisy.

Where is that wondrous meeting
Which almost was accidental?
Moments of joy were fleeting
But incomparably gentle.

Don’t leave me, please. I’m begging in the air.
The words of love I will repeat in vain.
An autumn knocks at doors. I’m solidly aware.
But still do not leave me. I’m asking you again.

My cozy place will always keep your comfort.
When you are in, I breathe a spring’s extract.
Don’t leave me, please, or promise to come after.
A violin still rings with every string in tact.


ОСЕНЬ

Музыка Вадима Козина
Слова Елизаветы Белогорской и Вадима Козина

Осень, прозрачное утро,
Небо как будто в тумане,
Даль из тонов перламутра,
Солнце холодное раннее.

Где наша первая встреча?
Яркая, острая, тайная,
В тот летний памятный вечер,
Милая, словно случайная.

Не уходи, тебя я умоляю,
Слова любви стократ я повторю.
Пусть осень у дверей, я это твердо знаю,
Но все ж не уходи, тебе я говорю.

Наш уголок нам никогда не тесен,
Когда ты в нем, то в нем цветет весна.
Не уходи, еще не спето столько песен,
Еще звенит в гитаре каждая струна.

1939