Перевiрено страхом

Александр Васильевич Бойко
Червона роса полохливо
          ховається в горло,
Таку її долю обрав
          творець кольорів...
Простіше було б на світанку
          виходити голим,
Безбарвно ходою у горлі
          тамуючи гнів.

Навіщо прозорому одяг?
          Тягар лише зайвий,
Він важчий за вчора і завтра,
          сьогодні й завжди.
В порожньому небі давно вже
          нічого не сяє,
В бездонному горлі давно
          ні роси, ні води.




2004