Скарб

Людмила Михалина
Ти йшов у ніч -далеку і холодну
Я залишалась знов на самоті
Вдягала кофту,мамину,немодну
І слухала старі-старі пісні.

І образи приходили до мене,
З тих давніх літ,
Коли були ми ще малі.
А мамина кофтина ще зелена,
Й пісні ще зовсім не сумні.

Й шуміла річка,бігла швидкоплинно.
Несла свою воду до Дністра.
А мамина поношена кофтина
Мене ще й досі ніжно зігріва.

Коли ти йдеш, її я одягаю
Вона знімає біль в моїй душі
І скарбу більшого в житті не маю;
Лиш кофту ту й старі-старі пісні!