Дзеркало. The mirror

Диана Мак
Дзеркало питається
стрункої дівчини в мальованім одязі :
“Яка ти ?”

По літах, лагідно,
бере в руку зморшку і сивий волос,
западає в утомлені очі :
“Хто ти ?”

[МAНДАЛЯ.Віра Вовк – 1980]

The Mirror asks a slender girl
in neat clothes:
“What type are you?”

After years, gently
takes in hand a wrinkle and grey hair,
falls behind the tired eyes:
“Who are you?”