Язичниковi

Павло Гай-Нижник
ЯЗИЧНИКОВІ

Сварог хай долю твoю злiпшить,
Перун дасть блискавку у дух.
Дажбог нехай вогонь запaлить
У серці твoму в час недуг.
Щобu ти Хoрсу шлях не перейшов,
А з ним по цій дорозі йшов.
І Вeлес щоб твій скарб звеличив,
Але й щоб ти до нього личив.
Від всіх недуг батьків твоїх
Уберeже хай Дана чиста,
А Лада вaртить хай сім’ю,
Щоб згода в ній була барвиста.
У думах щоб тобі поміг
До мудрості знайти підхід
Старий як всесвіт Світовид.
Шануй Богів величних наших,
Їх віковічний пантеон,
І світ для тебе буде кращим,
Вода – свята і свят–вогонь!

Павло Гай-Нижник
4 січня 1996 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.49.