Роберт Геррик. H-302 На болезнь Прюденс Болдуин

Сергей Шестаков
Роберт Геррик. (H-302) На болезнь Прюденс Болдуин

Прю, служанка, заболела:
Бродит ночью то и дело.
Эскулап! неси больной
Средства от болезни той;
Петуха – красив, горласт –
В жертву Прю тебе отдаст.


Robert Herrick
302. Upon Prudence Baldwin her sicknesse

Prue, my dearest Maid, is sick,
Almost to be Lunatick:
Жsculapius! come and bring
Means for her recovering;
And a gallant Cock shall be
Offer'd up by Her, to Thee.