Я раб кохання лиш, i тiльки

Павло Гай-Нижник
Я раб кохання лиш, і тільки.
Кого кохаю – з тим дружу.
Життя своє, усе до нитки,
Віддам тому, кого люблю.
На вірність тим лиш присягну
У кому віру відчуваю,
А просто рабства не стерплю
І підкорятися не стану.

Павло Гай-Нижник
16 липня 1989 р.


Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.6.