Затреться згодом ця сторiнка

Павло Гай-Нижник
     *   *   *

Затреться згодом ця сторінка,
Пожовкне з часом цей папір…
І ти будеш вже, мабуть, інша,
І буду я давно не твій.

Але коли струна заграє
У твому серці, як колись,
Коли у пам’яті повстане
У тебе образ мій – візьми

До своїх рук цей саркофаг
Із моїм серцем невмирущим,
Відкрий його й віддайся враз
В обійми спогадів, в минувше.

Павло Гай-Нижник
19 липня 1989 р
 

Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.7.