Приголyб мене, моя голyбко

Павло Гай-Нижник
             *   *   *

Приголyб мене, моя голyбко,
В цвіті черемшини оповий
Свoїми крилeчками при світлі
Полум’я весняної зорі.

Щоб забулось хоч на мить обдерте,
Страчене й злиденнеє життя,
Щоб пісенно заспівало в серці,
Щоб розквітла врoда молода.

Обласкай, обніж мене, кохана,
Не шкодуй ні сил, ані себе,
Поки в цій пахучій черемшині
Нам Чорнобиль крила не обдeр.

Павло Гай-Нижник
21 квітня 1990 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.58.