М. Цветаева - Вчерашний сон. Dreams of past

Эдуард Лейтман
http://www.youtube.com/watch?v=ioeZ3adwNu8

From dreams of past while I am out
The memory still keeps one.
What was a victory about?
And who is won, and who is won?

I am rethinking what transpired
And tormenting myself again.
Was anything to be inspired?
Was anything to be inspired
Or just a pain?

Who was the prey, who was the stalker?
Vice versa is a devil’s set.
To find an answer I’m stroking
A Persian cat, a Persian cat.

In our self-wills’ fiercely fighting
Who was a ball in other hands?
Whose heart with temper was igniting?
Whose heart with temper was igniting?
That never ends.

Realization that’s so inner
Leaves no room for me to run.
I still don’t know I’m a winner.
I still don’t know I’m a winner
Or I am won, or I am won.


Автор текста (слов):
Цветаева М. 
Композитор (музыка):
Петров А. 

Под лаской плюшевого пледа
Вчерашний вызываю сон.
Что это было, чья победа,
Кто побежден, кто побежден?

Все передумываю снова,
Всем перемучиваюсь вновь.
В том для чего, не знаю слова,
В том для чего, не знаю слова.
Была ль любовь?

Кто был охотник, кто добыча,
Все дьявольски наоборот.
Что понял длительно мурлыча
Сибирский кот, сибирский кот.

В том поединке своеволий
Кто в чьей руке был только мяч,
Чье сердце? Ваше ли, мое ли,
Чье сердце? Ваше ли, мое ли,
Летело вскачь?

И все-таки, что ж это было,
Чего так хочется и жаль,
Так и не знаю, победила ль,
Так и не знаю, победила ль,
Побеждена ль, побеждена ль?