Заховай нашу тайну

Павло Гай-Нижник
      *   *   *

Заховай нашу тайну у груди, у серце,
                у душу...
Заховай у розсипані перли
                кохань.
Заховай ї’ туди, де як вернуся,
                я знайти мушу,
Заховай, щоб ніхто вже не мав
                сподівань...


Нашу тайну, що зорею ніч
                осяїла,
Ти в народжену жінку від всіх
                заховай,
Щоб вона потайки в тобі буйно
                рясніла
І розквітла, як мовлю в листі:
                Зустрічай!


Павло Гай-Нижник
9 серпня 1991 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.58.