Менi надихав нiжний шепiт ночi

Павло Гай-Нижник
       *   *   *

Мені надихав ніжний шепіт ночі
Твоє ім’я і кучері дівочі.

Мені зірки, пронизливо пророчі,
Намалювали в небі твої очі.

Мені в діброві голос чийсь цвіркоче
Твоє бажання знадливо жіноче.

Мені у грудях серденько стукоче
Про почуття нестримне парубоче.

Про те, що в тиші листява шепоче
Іди стрічай її у дверях своїх, хлопче.

Павло Гай-Нижник
27 серпня 1991 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.67.