Брукiвна квiтка

Павло Гай-Нижник
БРУКІВНА КВІТКА

Тебе у сyтінь oбрій дав мені,
Брукiвна квітка, що цвіте ночaми,
О, як уміли пелюсткu твої
Холoдно гріти перші мої рани.

Від тебе віяло французькими духaми,
Багряних губ метелик крuльми в’є і мліє
В тюльпані п’яному з байдужими очами.
Ти – найтверeзіша любов моя, повiє.

Павло Гай-Нижник
31 серпня 1991 р.




Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.68.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.75.