Я хтiв би стати твoiм сном

Павло Гай-Нижник
              *   *   *

Я хтів би стати твoїм сном,
Щоб в ніч розквiтчану весною
Тебе обняти всім єствoм,
Твоєю впuтись наготoю.

Я сном би бути захотів,
Щоб колихaти тебе в зoрях.
Я б із краси твоєї млів
В дівочих пeрлових покoях.

Я сном би стати твoїм хтів,
Щоб володіть тобою всeю,
Я би поніс тебе у вир,
У райські сoлоді з енeю.

             Павло Гай-Нижник
             30 березня 1993 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.85.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.79.