Не пишу до вас, хоч сумую

Павло Гай-Нижник
*   *   *

Не пишу до вас, хоч сумую,
Не кличу, хоча й весь в журбi,
Не лелію вже Вас, не цілую,
Хочa й все іще бачу у сні.

Хоча нiжу в думкaх Вас й бажаю,
Та в минуле уже не вернyсь,
І, кохaючи Вас, – пам’ятаю
Й щоб забути навіки молюсь.

Павло Гай-Нижник
6 березня 1996 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.90.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.81.