Нiч самообманiв

Павло Гай-Нижник
НІЧ САМООБМАНІВ

Ти не приїдеш, достеменно – ні,
Та я й тебе не кликав з-за туманів.
Чому ж, незнаю, сумно так мені
Стало в цю ніч, у ніч самообманів.
Чи то цей дощ вдаряє по струні
Так безсоромно таємних бажаннів
За те, що втік тоді, вже в давнині,
За те, що не вернувсь, що не сказав тих слів,
Які чекала так, що шепотіла в сні…
Самотність ця і туга – долі гнів
За те, що завтра їх не скажу в млі,
За тую ніч твоїх самообманів.

Павло Гай-Нижник
14 серпня 1999 р.


Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.101.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Цифра-друк, 2009. - С.87.