Кохана моя, ти i радiсть, i бiль

Павло Гай-Нижник
*   *   *

Кохана моя, ти – і радість, і біль.
Ти – повітря, яке я вдихaю.
Ти – теплo, що мене зігріва звідусіль,
Ти – життя все моє. Я без тебе не маю
Ані сну, ані дня... Наче в вир божевіль
Свою душу, мов в пекло, вкидaю.
Сонце мрякне, а тyга моя, немов сіль,
Роз’їдає зкривавлену рану, і крaю
Серце я, бо немає вже сил
Жить і дихать без тебе. Не знаю,
Як між нами розвіяти цю заметіль,
Бо безмірно лиш разом бажаю
Я пройти по цім світі з тобою поспiль.
А без тебе – у пекло... І, може, ти з раю
Колись, з дозволу Бога, в лабиринт підземіль
Прошепочеш лунoю мені: “Я кохаю”.
   
Павло Гай-Нижник
Травень 2002 р.


Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.105.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Цифра-друк, 2009. - С.88.