Ти як перший промiнь на веснi

Павло Гай-Нижник
                *   *   *

Ти як перший промінь на весні
Народилася після снігів, мов квітка.
Про це диво в небі журавлі
Кожен рік курличуть. Мов лебідка,

Ти з собою принесла тепло.
Наче пролісок, що сповіща надію,
Із появою тебе все ожило,
Наче Бог у тебе втілив Мрію.

Сьогодні ніжніше співають пташки,
Насправді – в цей день диво-рута цвіте,
Бо як і просили у Неба батьки,
Весна у цей день народила тебе.

                Павло Гай-Нижник
                17 квітня 2003 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.109.