Нiкого так не прагнув обiймати

Павло Гай-Нижник
              *   *   *

Нікого так не прагнув обіймати
Й нікого так не обіймав,
Як лиш тебе одну. Кохати
Я жодну жінку не бажав
Так, як тебе... і цілувати
Не вмів ніколи. Не втрачав
Свідомість й міру. Душу рвати
Свою й твою не вмів. Не знав
Безтямства в серці й що бажати
Тебе до скoну бyду... 
                Я жадав
Любові вічної й віддано кохати.

Павло Гай-Нижник
13 червня 2003 р.



Гай-Нижник П. Згадуй мене... Лірика кохання. - К., 2006. - С.111.
Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Цифра-друк, 2009. - С.92.