Весна Перемоги

Игорь Оржех
      (на украинском языке)


В намисті травневім прийшла Перемога
І радість та сльози заповнили світ:
До Дня цього нас привела не дорога,
А море страждань, крові, болю та бід.

Сміливо дивилися ворогу в вічі
І відсіч армаді новій завдали.
Засмаглі від диму та вітру обличчя,
Європі життя і весну принесли.

Нарешті скінчились страхітливі роки.
До матері син повернувся з війни.
Життя промайнуло, та рани глибокі
І досі женуть, наче ворога, сни!