Нема

Валентина Толошная
Підкралося.  Неждано.  Безсоромно.
В душі  суцільний  та  нестерпний біль.
Заціпеніла з подиву.  Судоми.
Приреченість…  Мене нема в тобі.

Змагалася наївно з вітряками
На клапті душу краючи ущент.
Втомилася…   Згадала, що роками
Обоє наближали цей момент.

Сховалась у  своїй розбитій мушлі,
Віддавшись розпачу гіркої самоти,
Але заграли  старовинні гуслі
Знеболюючий, лагідний мотив.

Згадав минуле?  Хочеш повернути?
Та певно  гуслі  куплені  дарма…
Безглуздя  запізньої  спокути -
На жаль  тебе в мені уже нема.


квітень 2010