Хохлам. Ой, я маю хату скраю...

Евгений Медына
Ой, я маю хату скраю,
Соловейка в гаї,
Землю, що виходить в берег,
Плужком обробляю.
Я нікого не чіпаю,
І в душу не лізу,
І до іншого до краю
Не питаю візу.
І ви мене не чіпайте -
Обходьте межею,
В інші голови вкладайте
Єднавчу ідею.
Той, хто хоче об’єднати
(Навіть навкруг Бога),
Хоче мною керувати,
Мати користь з того.
Сам я маю муху в носі,
Маю гедзя в сраці,
Своїм розумом жив досі
В молитві і в праці.
А як стане спільне лихо,
Я собі сконаю тихо.

                *