Мiнiстерство кохання

Хельга Цепеш
;Міністерство кохання, 
Тримай руку на пульсі
Новобранців без форми,
Блідолицих прибульців.
Не давай їм померти,
Краще дай їм поради:
За якою ціною
Себе краще продати?
І на кого чекати
Під дощем на порозі?
І кому простягати
Капелюх при дорозі?
Міністерство кохання,
Розв'яжи мені очі,
Приховай чоловіче, 
Закопай все жіноче.
Оголи мої нерви - 
Сором тільки зашкодить.
Не давай нам перерви,
Бачиш - сонце заходить?
Міністерство кохання,
Твої кахлеві стіни - 
Незбагненні страждання
Замордованих тіней.
Тут - знецінені гроші,
Там - старі попелища.
Ми на вічність молодші,
Ми на голову вищі.

Заспівай колискової
Мертвою мовою,
Побажай мені щастя
Терпкою розмовою.
Міністерство кохання,
Молись! Покарання:
Бажання єднання,
Страждання чекання.