Это стихотворение без названия на тематику ВОВ...

Натали Арте
А сонце променями грає,
Плекає зелень запашну.
І кожен в світі пам’ятає
Травневу радісну весну.

Весняно квітнуть десь гаї,
І линуть звідти звуки милі,
То плачуть ніжно солов’ї
На дідуся мого могилі.

Не повернулись ви, дідусь
Вас все життя чекали вдома…
Колись казали: - Повернусь.
А доля ваша невідома.

Бої запеклими були,
Повільно тлили наші межі,
У небі літаки гули,
Земля кричала від пожежі.

Сади стояли помарнілі
В червоно – чорній одежині
Стогнали віти обгорілі
Біля вузенької стежини.

Минули ті роки кроваві.
І колоситься знову жито,
А дітвора весела, жвава
Чека своє грайливе літо.

Свіча так болісно горить
В часи скорботи і зітхання,
І цю печально сльозну мить
Освятим стоячи мовчанням.