Лягла п д ката ненька Укра на

Рман Сэнив
Лягла під ката ненька Україна
Без спротиву, без крику, без жалю.
Мовчать сини її, та в чому ж вона винна?
Мовчать… а кожен говорив: "її люблю…"

Можливо надто легко ця свобода
Дісталась нам, без крові і без сліз,
Та що зробили  для свого народу?
Нові герої – Кирпа, Засуха, чи Литвин…

Поблажливо ідучи на поступки
Братам зади лизати будемо тепер,
Вже робить з України проститутку
Народом вибраний донецький сутенер