Ты - сердечко моё

Гаванская Наталья
На мои стихи "ПРИЛЕТАЙ ЧЁРНЫМ ВОРОНОМ"
http://stihi.ru/2010/04/22/118

Прилечу за тобой, обратясь вольным соколом,
Ты - сердечко моё и прекрасная девица,
И на крыльях своих унесу в даль далёкую,
За остроги, туманы там сизые стелются.
Приведу за собой в нашу светлую горенку,
Отогрею родимую птаху озябшую,
На груди укачаю любимую горлинку,
И любовь подарю, нам звездою упавшую.
Угощу и вином, хлебосольными яствами,
Разорву по швам платье венчальное белое,
И затянут вмиг в омуты очи прекрасные,
Заворкуешь голубкою нежной несмелая.
Уложу на колени головушкой светлою,
Укачаю как лёгкое, нежное пёрышко,
Охранять стану сон твой порой предрассветною,
И подступится счастье под самое горлышко.
Буду петь и баллады и песни соловушкой,
А крылом заслоню от печалей и горестей,
Захлестнёт нас волною счастливая долюшка
Настоящей любви, что без лжи и по совести.
Прилечу за тобой, обратясь сильным соколом,
Ты - сердечко моё и любимая горлинка,
Унесу на крыле навсегда в даль далёкую,
В край тайги за полями и грядами горными...



Перевод на болгарский язык Мария Магдалена Костандинова
http://stihi.ru/avtor/mariniki
Ти - сърчице мое...

Ще прилегна до теб, превръщайки се в черен гарван,
ти - сърчице мое и прекрасна девица,
на криле ще те отнеса, от зли врагове ще те пазя,
зад кули укрепени - където тъмни мъгли се стелят.
Ще те доведа със себе си в нашата светла стая,
ще стопля милата си птичка измръзнала,
на гърдите си ще прилаская любимата гургулица,
и любов ще ти подаря, за нас падаща звезда.
Ще те нагостя с вино и хлебосолни ястия,
ще скъсам по шевовете сватбената рокля бяла
и ще милвам красивите очи, като чисти езера,
ще загукаш тихо, нежно мила, срамежлива.
Ще положа на коленете си главицата светла,
ще я полюшна като леко, нежно перце,
ще пазя съня ти тих и кротък до разсъмване
и ще настъпи щастие в твоето и моето сърце.
Ще ти пея балади и песни като славей,
а под крило ще те приютя без мъка и горест,
ще погълна, като вълна, щастливата орис
на истинската любов, без лъжа и по съвест.
Ще полегна до теб, превръщайки се в мъдър гарван,
ти - сърчицето ми, любима моя гургулица,
на криле ще те отнеса далеко от зли врагове
на края на тайгата зад полета и планини високи ...