Sanctus

Марианна Мальцева
...За Ирода Прокля'таго пала наша вера во Христа, сошедшаго во искушение Души, воплотившагося изъ Духа лукаваго Земли, Сына Диавола и его вере поклоняемаго, и сокрушавшаго пути Господни неисповедимаго конца, что благочестивой кровию сотворенны, твоимъ злымъ Духомъ отрешенны. Ты палъ во великомъ грехе; Сына Божиего предавша; во оcтавление греховъ воскресшаго, убиеннаго за ны; Во чистомъ грехе родившася, Любовию Господа вскормившася; Ради ны на землю сшедшаго, за наши грехи молившася. Отца свое'го слезу питавшаго и предъ лю'дими свою плоть оголивша, венкомъ терновымъ изувечшася. Каменя'ми ударявшася, злые Духи лю'дий внимавша, слезу Боли любовию сжимавша, со распятиемъ сопостави'вшася, теломъ погребенна, Душой къ Богу возшедшася. На небеси и на земли страдавшаго за ны; за сотворенны нами же деяния. Причастившася во Церкви, да оставивши раская'ние во грехе; искушение лукаваго боявшася, помазания твое'го ожидавша.
О, Отче! Сыне Божий! Воскреси де имя свое! Возведи де Царствие свое над миромъ нашимъ. Исцели де нашъ Духъ отъ плоти Диавольской; Избави де нашу кровь, сокрещенную и сотворенную грязнымъ порокомъ, иже отъ Ирода сотвореннаго.
О, Отче! Боясь во чистомъ грехе оступиться, мы чаемъ наше прозрение твоими молитвами; Мы вознесемъ къ тебе веру своими устами; Да сотвори и прозри де нашъ Разумъ...
<Во имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь>.

<So-wie ich bin>