Сильна жiнка?..

Валентина Толошная
Непомітна стелиться стежинка
То на сонце винирне, то в тінь
Одинока,  трохи дивна жінка
Знічено блукає в  самоті.

Легкою  тонкою пеленою
Загорнулась, рушивши у путь,
Прохолодно ранньою весною
Чи тремтить від того? Не збагнуть.

А можливо щось її злякало?..
То  не холод. То душевний стан…
Розгубила власні  ідеали,
Плутаючи щирість і обман.

То чужа підступність і лукавість,
Чи причина лише в ній самій?
Непосильна  невимовна жалість
Гіркотою котиться з-під вій.

Слабкість охопила на хвилинку -
Сутність і від неї не втечеш -
Кожна  сильна,  дуже сильна  жінка
Прагне пригорнутись до плечей.

Нетривка  хвилина неспокою
Промайнула, згинула мов тінь.
Впевненою рівною ходою
Рушила назустріч самоті…


квітень 2010