Iжачок

Валентина Жердева
      Їжачок


Мій знайомий їжачок
Має в спині сто голок.
Я цікавлюсь не дарма,
То чому ж ниток нема?

Загубилися нитки,
Загострилися голки,
В спині причаїлися,
Сивиною вкрилися.

Через купу голочок
Має захист їжачок.
Їжачка я не чіпаю,
Тільки чемно розмовляю.