Казка на вiкнi

Валентина Жердева
(На украинском языке)

      Казка на вікні

Зимових вікон загадковий фон:
Іскриться перлами тонке плетіння,
Мереживо захоплює в полон,
Торкає погляд срібне павутиння.

Ти поринаєш у казковий світ,
Ввижаються небачені створіння,
Фантазії нечуванний політ,
Малює неіснуючі видіння.

Пливе між сном і дійсністю межа,
З'являються чудові візерунки,
Красою причарована душа
Отримує тендітні подарунки.

Дитинства мить уява принесе,
Душа зігріта спогадом зітхає,
Узори тануть, бо не вічно все
І дивне марево очей зникає.