Печаль

Ольга Агафонова 3
Я одружилася з печаллю,
І нас повік не розлучить.
Душа моя давно мовчить,
Тож їй твого не треба жалю.


На серці - чорний осад суму;
Гіркучий присмак на губах -
Він ожива в моїх очах,
Як скрипки оживають струни.


Любов мене в мені відкрила,
Вона здійняла серця жар.
Палав в душі моїй пожар,
І до небес здіймали крила.


В її очах - той світ чарівний,
Де щастя поряд буде йти,
Той світ, де тільки я і ти
І стукіт лиш сердець нерівний.


Але це все - уява хвора.
Ти й краплі не любив мене,
І сум на серці не мине,
Рубці загояться нескоро.


Мені твого не треба жалю,
Бо мертві душі не болять.
Тепер я більше не твоя -
Я одружилася з печаллю...