Доню моя

Ирина Репкина
Доню моя ніжна, доню моя мила!
Наче ще учора на руках носила.
Цілувала слізки, пестила долоньки,
Розмовляти вчила свою любу доньку.
Наче ще учора ти була маленька,
Бавилась з тобою, мов з лялькою, ненька.
Наче ще учора ліжко колихала,
А сьогодні вранці школяркою ти стала!
Я тебе сьогодні відведу до школи,
Будемо дорослі ми вести розмови,
Будемо читати, в зошитах писати,
І з твоїм дитинством почнемо прощатись...
Доню моя люба, доню моя мила,
Я неначе вчора тебе народила,
А життя, одначе, не стоїть на місці.
Люба, я не плачу,- щось попало в вічі.
Люба, я радію, ти вже, як доросла,
Білі стрічки, вранці, заплели у коси.
З татком ми пишаємось, ти ти така в нас гарна!
Хай тобі таланить у шкільнім навчанні!
Хай тобі наука легкою здається,
Добра нехай вдача тобі посміхнеться!
Ти не бійся, люба, буду завжди поруч.
Дай свою долоньку, підемо до школи!