Жiнка

Ирина Репкина
Що то є жінка? Дивне то творіння!
Вона - початок і продовження буття.
В цім головна земна юдоль її.
В ній і минуле, і нове життя
Сплелось. Щоб суть її пізнати,
Буває, інколи, життя замало!
Хоча вона, говорять, слабка стать,
Та слабкість - то лише омана.
В ній вся земна краса,
В ній мудрість і терпіння,
Одвічна загадка у ній, одвічне є горіння.
Вона - то світло, все довкола зігріває.
Вона - то лагідність без краю.
Що світ без жінки? Тіло без душі!
То полум'я без жару, птах безкрилий!
Ти, чоловіче, жінку бережи
Від стомлення і від знесили!
Піклуйся і даруй своє кохання!
ЇЇ натхнення в нім і сподівання.
Лише кохана жінка є щаслива,
І, саме в нім, її чарівна сила!