Ника Светлая Искры из печи

Александр Воскобойник
Искры из печи

http://www.stihi.ru/2010/04/10/834

Ника Светлая

Со смертной скукой на лице
В попытках тщетных усмиряю я стихию,
Что иногда в лихом словце
Наружу вырвется, как искра из печи,
Тогда приходит милый друг –
Моя усталая шизофрения –
И говорит мне: тяжек плуг,
Но ты молчи.
И я молчу, и я смеюсь
Волшебным смехом психопата
Над каждой мелочью,
Над пыткой и развратом,
И вроде грусть тогда мерещится не братом,
А просто мелочью, как искры из печи.

10 апреля 2010г.

Іскри із печі

Олександр Воскобойник

Із смертною нудьгою на обличчі
У марних спробах приструнчаю я стихію,
Що інколи слівцем відважним на узбіччя
Із печі вирветься якоюсь мерехтіллю.

Тоді мій друг приходить милий
Утомлена моя шизофренія –
І мені каже, що орало тяжко риє.
Але ж помовч і я сміюсь і я радію.

Чарівним сміхом психопата
Над кожною дрібницею, тортурою пихато.
І наче сум тоді ввижається не братом,
Лише дрібничкою мов іскри із печі.

о1.о5.2о1о.