Не я. Из Стивенсона

Марк Полыковский
Кого-то бьет озноб
Чуть свет,
Тот морщит лоб,
Тот – нет.

Кому-то джин и сыр -
Родня,
Но зван на пир
Не я.

Кто  любит Байрона –
Эстет,
Кто – Гофмана,
Кто – нет.

Ужалить тот  готов –
Змея!
Но острослов –
Не я.

NOT I (R.L.Stevenson)

Some like drink
In a pint pot,
Some like to think,
Some not.

Strong Dutch cheese,
Old Kentucky Rye,
Some like these;
Not I.

Some like Poe,
And others like Scott;
Some like Mrs. Stowe,
Some not.

Some like to laugh,
Some like to cry,
Some like to chaff;
Not I.