Бездельник Дум с ленивцем Ди. Анонимный автор

Марк Полыковский
Бездельник Дум с ленивцем Ди
Пошли лупить друг дружку –
Ведь Дум сказал, что мерзкий Ди
Испортил погремушку.
Тут налетела на друзей
Котов бродячих свора,
Дум дёру дал, а Ди – быстрей,
Забыв, о чем же ссора.

 
TWEEDLE-DUM AND TWEEDLE-DEE

Tweedle-dum and Tweedle-dee
Resolved to have a battle,
For Tweedle-dum said Tweedle-dee
Had spoiled his nice new rattle.
Just then flew by a monstrous crow,
As big as a tar-barrel,
Which frightened both the heroes so
They quite forgot their quarrel.

                Anonymous.