Елена Бессонова Метр с кепкой

Александр Воскобойник
Олександр Воскобойник

"Серед існуючих християнських споруд немає жодної настільки досконалої".

Джон Реськін про соборну дзвіницю – "Башту Джотто".

Чи то є везіння , що підлітком не зухвалим
Він попав в майстерню Чимабуе. Казка:
Намальовану ним жартома муху у кутику полотна
Майстер намагався зігнати, не вийшло – втомився.
Історія: направив посланця папа римський
Привезти з Флоренції зразки живопису.
Він всього лише єдиним порухом руки –
Накреслив ідеальне коло. Анекдот:

Ось валяється в калюжі, збитий стадом свиней.
Але не злий, сміється, – Який же я негідник,
Стільки років їх щетину використовую в пензлях
І жодного разу не поклонився свині ченців
З ордена святого Антонія. Ох і ах!
Чому у тебе діточки всі такі негарні,
А картини прекрасні? – Данте спитав його.
– Так діточки стругаються у темряві,
А картини при світлі. Цих люблю і тих.
"Башта Джотто", висота 85 метрів.
І він стоїть і дивиться вниз на світ ліліпутів.
Неймовірно талановитий, веселий і різний –
Сто двадцять п'ять сантиметрів пишного зросту.


Елена Бессонова Метр с кепкой

http://www.stihi.ru/2010/05/02/6500

"Среди существующих христианских сооружений
нет ни одного столь совершенного".
Джон Рескин о соборной колокольне – "Башне Джотто".

Везенье ли то, что подростком не дерзким
Он попал в мастерскую Чимабуэ.  Сказка:
Нарисованную им в шутку муху в углу холста
Мастер пытался согнать, не вышло – устал.
История: направил посланника папа римский
Привезти из Флоренции образцы живописи.
Он единым движеньем руки – всего-то
Начертил идеальную окружность.   Анекдот:
Вот валяется в луже, сбит стадом свиней.
Но не зол, смеётся, – Какой же я негодяй,
Столько лет щетину использую их в кистях
И ни разу не поклонился свинье монахов
Из ордена святого Антония. Ох и ах!
Почему у тебя детишки все так некрасивы,
А картины прекрасны? – Данте спросил его.
– Так детишки строгаются в темноте,
А картины при свете. Этих люблю и тех.
"Башня Джотто", высота 85 метров.
И он стоит и смотрит вниз на мир лилипутов.
Неимоверно талантливый, весёлый и разный –
Сто двадцать пять сантиметров великолепного роста.


© Copyright: Елена Бессонова, 2010
Свидетельство о публикации №11005026500