Життя як мить

Наталия Лут
                Життя як мить,
                А ми його частинки.
                Невірний рух і - все летить,
                Як з порваноі низки намистинки.

                Підігріваючи старі образи
                1, опускаючись все ближче до цинізму,
                Ніхто з нас не замислився ні разу:
                "Що править нами? Сила Всесвіту, чи сила егоізму?"

                Біжить життева стежка навмання -
                Гострі кути ніяк не обминеш.
                Хай буде трішки меншим власне "Я",
                Бо що згубив - того не повернеш.

                1 хоч нанижеш знов намисто,
                Що намистинка - то рік життя.
                То буде зовсім інша низка,
                1 зовсім інше майбуття.