Из Эмили Дикинсон 47

Максим Станиславский
Heart! We will forget him!
You and I - tonight!
You may forget the warmth he gave -
I will forget the light!

When you have, pray tell me
That I may straight begin!
Haste! Lest while you're lagging
I remember him!


Сердце! Забудем о нем
Мы с тобой этой ночью.
Ты остудишь его тепло,
Я свет обесточу.

Умоляю, сейчас научи,
Как сломать ему шею.
Спеши! Пожалуйста, не молчи,
А то – пожалею.