Мандруючий янгол

Августо Стих
Біль у грудях. Дзвін в голові.
Серце важко так калатає.
І ніхто вже напевне не знає,
Що лежить там, в зеленій траві.

Все хотілось дістатись туди,
Де блакить височинню манила.
Та де янголу зрізали крила,
Смертний зовсім зазнає біди.

Годі правди шукати в небес,
Кожен бути при місці повинен!-
Мовив янгол мені, наче сину,
І пішов у замріяний плес.


***********
(русская версия)

Боль в груди. Резкий звон в голове,
Сердце  тяжко свой ритм отбивает,
И никто достоверно не знает,
Что лежит там, в зеленой траве.

Все хотелось попасть мне туда,
Так высоты простором манили...
Но где ангелу срезали крылья -
Гибель смертный найдет без труда.

В небе правду довольно искать,
Все равно эту глыбу не сдвинуть!!!-
Так мне ангел сказал, словно сыну,
И  в тумане исчез без следа.