Из Эмили Дикинсон 89 - украинский

Максим Станиславский
Some things that fly there be –
Birds –  Hours –  the Bumblebee –
Of these no Elegy.

Some things that stay there be –
Grief –  Hills -- Eternity –
Nor this behooveth me.

There are that resting, rise.
Can I expound the skies?
How still the Riddle lies!


Тим речам, що плинуть –
Птахи, джмелі, години, –
Елегій не треба – бо гинуть.

Ті речі, що не вмирають –
Сум, Гори і Небокраї, –
Серце не обирає.

Спочине щось, щось повстане.
Як бути тоді з Небесами?
З облудними Сфінкса вустами?