Дзя чына з вас льковым вачыма

Стефанья Гладышевская
Я твая дзяўчына
З васільковымі вачыма.
Узнясі меня ў нябёсы,
Я хачу адтуль упасць,
Каб пазбыцца свайго лёсу,
Каб цябе больш не кахаць.

Пахам бэзу ў паветры
Я ўварвуся ў твой пакой.
Ты чакаеш, прагнеш смерці,
Памылковасьці герой.

Напаю цябе вадою
І схаваю ў снягах.
Я застануся з табою -
Ты адчуеш толькі пах.
Я была тваёй дзяўчынай
З васільковымі вачыма...