Хохлам. Юному Орлу Поплавському

Евгений Медына
Росте черешня в мами на городі...
Стара, як я, а пахне і цвіте,
Та не дістати ягодам до рота,
Бо кропива стіною скрізь росте.
   Густа - густа, заввишки з мене ростом,
   Потрогав педікюром - не глуха...
   Ужалить - не впізнають  фас і профіль -
   Поїду в Київ подалі від гріха.
А вишеньок куплю на Бесарабці,
Базікам і пройдисвітам назло,
У схожої на мою маму бабці,
Поїм вишень - згадаю про село.
   Дитинство босоноге бачу й досі...
   Та пригадаю у ту саму мить,
   Що сесія в моїх "орлят" на носі,-
   Пора "капусту" братися косить. 

                *